ЗАМОВИТИ

Що таке Укрпатент та МКТУ?

Укрпатент здійснює контроль за використанням об'єктів інтелектуальної власності. До найбільш значимих функцій цієї організації належать прийом заявок, їх розгляд та видачу патентів або свідоцтв на об'єкти інтелектуальної власності (товарні знаки, знаки обслуговування, винаходи, корисні моделі, промислові зразки тощо), а також реєстрація договорів про надання права на використання об'єктів інтелектуальної власності або їх переуступку.

МКТУ – Міжнародна класифікація товарів та послуг. Це систематизований перелік товарів та послуг, призначений для цілей реєстрації товарних знаків. Вона містить перелік найменувань товарів/послуг, що не повторюються, розподілених на класи, що дозволяє віднести будь-який товар або послугу до того чи іншого класу.

На даний момент понад 130 країн використовують цю класифікацію під час реєстрації товарних знаків. Ця класифікація також використовується для міжнародної реєстрації знаків.

Нашим законодавством не обмежена кількість класів, за якими можна здійснювати перевірку та реєстрацію назви. Однак, відповідно до законодавства, товарний знак повинен використовуватися для товарів або послуг, щодо яких він зареєстрований. Як наслідок невикористання товарного знака законодавством визначено дострокове припинення охорони товарного знака щодо всіх чи частини товарів у зв'язку з невикористанням товарного знака безперервно протягом будь-яких трьох років після його реєстрації. Заява про дострокове припинення правової охорони товарного знака у зв'язку з його невикористанням може бути подана будь-якою особою до Палати з патентних спорів після закінчення зазначених трьох років за умови, якщо цей товарний знак не використовується до подання такої заяви.






Розробка логотипу, створення логотипу, створення фірмового стилю, розробка фірмового стилю - наша улюблена робота!

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Швидко Вам відповімо або дзвоніть:
+38 067 799-84-98