ЗАМОВИТИ

Маркування товарного знака

Попереджувальне маркування

Власник товарного знака має право проставляти поруч із товарним знаком попереджувальну маркування, що вказує на те, що застосоване позначення є зареєстрованим товарним знаком.

Попереджувальне маркування являє собою спеціальне позначення, що свідчить про те, що товарний знак охороняється, а отже, це гарантує покупцю придбання товару саме того виробника, на якого він розраховує.

Норми про попереджувальне маркування із зазначенням її форми містяться у законодавствах таких країн, як США та Японія. Закон Японії, зокрема, рекомендує для залучення уваги до знака та попередження його потенційних порушників супроводжувати знак маркуванням у вигляді латинської літери R або R у колі або словесного позначення "товарний знак" або " зареєстрований знак".

Крім названих зображень у світовій практиці набули поширення буквені поєднання "ТM", а також слова "Trademark", "зареєстрований знак", - "Registered Trademark" (Великобританія), "Marfue deposee" (Франція, Бельгія), "Marks Registrada" (латиноамериканські країни). Нанесення такого позначення є правом, а не обов'язком власника знака, що підкріплюється статтею 5D Паризької Конвенції.

ЗАГАЛЬНА ТОРГІВЕЛЬНА МАРКА

Загальновідома торгова марка – це торгова марка, яка в результаті використання стала добре відомою широкому колу споживачів. Визнання їх здійснюється за спеціальною процедурою відповідно до ст. 6 bis Паризької конвенції. В Україні загальновідомими визнано: 5 крапель, Гетьман, Миргородська, Моршинська, Аспірин, Корвалол, Но-шпа та ін. У Росії – Вісті, Уралмаш, Арарат, ГАЗ, Атлант, Intel, LIPTON, МІГ.

Реєстрацію торгової марки, яка є відображенням, імітацією, або переведенням загальновідомої марки відхиляють. При визначенні міри популярності враховують популярність марки у певному секторі суспільства, термін її використання, її поширеність, і навіть ступінь підтримки рекламними методами.

МАДРИДСЬКА СИСТЕМА МІЖНАРОДНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ЗНАКІВ

Створена в 1891 р. Мадридська система міжнародної реєстрації знаків (Мадридська система) функціонує відповідно до Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків (Мадридська угода) від 1891 р. і Протоколом до Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків (Мадридський протокол9) від 1 м.

Мадридська система пропонує власникам товарних знаків можливість охорони належних їм товарних знаків у кількох країнах (Члени Мадридського союзу) шляхом простого подання однієї заявки безпосередньо до національного або регіонального відомства за товарними знаками.

Зареєстрований таким чином міжнародний знак є еквівалентом заявки або реєстрації цього знака, здійсненої безпосередньо в кожній із країн, зазначених заявником. Якщо протягом певного терміну відомство за товарними знаками зазначеної країни не відмовляє в охороні, охорона знака є такою самою, якби він був зареєстрований у цьому відомстві.

Розробка логотипу, створення логотипу, створення фірмового стилю, розробка фірмового стилю - наша улюблена робота!

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Швидко Вам відповімо або дзвоніть:
+38 067 799-84-98