ЗАМОВИТИ

Откреслення логотипу, переведення растрового зображення у векторний - трасування

Досить часто трапляється, що фірмі через брак деяких готових робочих зображень, виникає необхідність з наявних зображень, таких як логотипи, схеми, креслення, або фото з низькою роздільною здатністю перевести в зображення високої якості. У разі виходом є відтворення малюнка з нуля вже у векторному форматі. Цей процес називається – «трасування». Трасування переводить растрове зображення у векторне. Щоб зрозуміти ці тонкощі, потрібно визначити що таке «растрове» та «векторне» зображення і для чого це потрібно. Отже, існує два види зображень:

«Растрові зображення» – це зображення, що складаються з великої кількості кольорових точок (пікселів). Будь-яка цифрова фотографія – це растрове зображення. Для обробки таких зображень використовують растрові редактори, такі як Adobe Photoshop або Photo Paint. Основним недоліком растрових зображень є те, що зображення спотворюються при зміні розміру.

«Векторні зображення» складаються з математично заданих ліній (векторів), кривих та геометричних фігур. В основі зображення лежить каркас вектор. Такі зображення не спотворюються при масштабуванні - їх можна збільшувати або зменшувати майже до нескінченності. Ще однією з переваг векторних зображень є невеликий розмір файлу, найчастіше зображення розміром 5х10 метрів може «важити» всього 100-200 кб. Для редагування векторних зображень використовують векторні редактори, такі як Corel Draw, Adobe Illustrator, FreeHand.

Трасувати можна будь-яке растрове зображення, проте результат і час роботи залежатиме від його якості та від складності деталей на малюнку. Трасування з растрового зображення у векторне - це дуже копіткий процес, який потребує особливого підходу та часу. Неможливо отримати якісне векторне зображення автоматично (особливо, коли є градієнти та плавні колірні переходи). З'являється багато непотрібних вузлів, контурів і в цілому не завжди точно повторюється, тому векторизація виробляється дизайнером тільки вручну і в цьому є переваги, які дуже суттєві, наприклад, лінії кривих не перетинаються на одному шарі, готове зображення містить необхідну кількість вузлів і виготовляється під конкретні потреби - web, поліграфія, плоттерна різання і т.п.

Для виконання векторизації, необхідно надіслати вихідне зображення у растровому вигляді (можна навіть малюнок від руки) та вимоги до векторного файлу. Нові перетворені зображення можна буде використовувати для поліграфії, різання будь-якого розміру не втрачаючи при цьому якості.

© ЛогоМайстер

Нижче наведено приклади виконаних робіт нашою студією зі складного відтворення зображень у векторний формат:

Розробка логотипу, створення логотипу, створення фірмового стилю, розробка фірмового стилю - наша улюблена робота!

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Швидко Вам відповімо або дзвоніть:
+38 067 799-84-98