ЗАМОВИТИ

Як створити домашню фотостудію: 5 практичних порад

Кожен любитель фотографії хоче мати можливість робити професійні фото у будь-яку пору року. У нашій роботі іноді доводиться робити фото для дизайну упаковки, етикетки, буклету, каталог продукції. У реалізації цієї ідеї та розкриття свого творчого потенціалу допоможе домашня фотостудія. Існує стереотип, що таке задоволення вкрай дороге. Але сучасне обладнання дозволяє заощаджувати тисячі доларів при створенні якісної фотостудії в одній із кімнат свого житла.

На студійне обладнання ціни в каталозі http://price.ua/catalog4951.html зібрані з усіх інтернет-магазинів України, що дозволяє швидко зорієнтуватися у пошуку найвигідніших пропозицій. Але як підібрати техніку без зайвої функціональності? У цьому допоможуть розібратися 5 практичних порад.

Кімната
Намагайтеся вивільнити максимум вільного простору. Добре, якщо можна виділити для фотостудії окрему кімнату. Але, як правило, доступний простір обмежений, тому постарайтеся звільнити частину кімнати від меблів та речей перед тим, як розмістити там студійне обладнання. Необхідно реалізувати жорсткий контроль освітленості приміщення: передбачити можливість повністю закрити вікна від проникнення сонячного світла. Не слід забувати і про можливість природного освітлення (не закривайте вікна наглухо).

Заднє тло (задник)
Фотостудії мають кілька задників для роботи. Розумно буде відмовитися від дорогих та ексклюзивних професійних задніх фонів, звернувши увагу на просту щільну матерію з непомітною текстурою та однорідним кольором. Заощаджуйте на полотні та витратите кошти на якісне світлове обладнання. Задники виготовляються з вінілу, бавовни, полотна та гладкого паперу. Найдешевший варіант, який підійде для перших проб – однотонний папір у рулонах, але для професійніших результатів потрібно підшукати матерію.

Світло
Висвітлення – це найважливіша частина фотостудії. Фотографи використовують два типи світлового обладнання: імпульсний та постійний. Постійний виділяє більше тепла та має менше творчих можливостей, ніж імпульсний. Але коштує помітно дешевше імпульсного і підійде для всіх фотографів-початківців. Якщо ви плануєте серйозну роботу і очікуєте на визначні результати, зупиніть свій вибір на недорогому імпульсному комплекті світла з 2-3 спалахами. Цього достатньо, щоб отримувати чудові фотографії у різних умовах. У майбутньому придбане світлове обладнання можна буде розширити.

Софтбокси та парасольки
У процесі зйомки вам доведеться пом'якшувати світло для того, щоб на об'єкті зйомки не з'являлися відблиски. Парасолі коштують дешевше та їх застосування більш універсальне. Поверхня, що відбиває, якою комплектується більшість парасольок, дає можливість керувати інтенсивністю світлового потоку. Це обладнання підійде для групової зйомки, т.к. поширює світло на велику площу.

Софтбокси дозволяють керувати потоком світла точніше. Дане обладнання підійде для фотографів, у яких обмежений робочий простір або для тих, хто любить зйомку окремих об'єктів. Софтбокси дають мінімум відбитого від стін світла, що допомагає правильно реалізувати ідею для зйомки. Профі працюють з обома типами студійного обладнання. Якщо ваш бюджет чітко обмежений, купіть для початку парасольку.

Фотоприналежності
Подбайте, щоб у вас був штатив. Для зручності можна придбати дистанційне керування камерою та спалахом, вітродуви та фільтри для створення різних ефектів.

Перш ніж купувати студійне обладнання, подумайте про цілі, які ставите. Можливо, для ваших завдань буде достатньо постійного світла і вам не знадобиться імпульсний. Продумайте, що буде корисним для вашої роботи, щоб оптимізувати бюджет і не купувати непотрібні або рідко використовувані пристрої.

Розробка логотипу, створення логотипу, створення фірмового стилю, розробка фірмового стилю - наша улюблена робота!

Отримайте консультацію
зручним для Вас способом!

Швидко Вам відповімо або дзвоніть:
+38 067 799-84-98